Cancere genitale

Infectie genitala Human Papilloma Virus (HPV)

Articol realizat cu ajutorul Dr.

cancere genitale

Corina Cancere genitale - Medic primar Obstetrică - Ginecologie Deși cancerul de col uterin este considerat prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, multe femei ignoră controalele periodice atât de importante pentru diagnosticarea precoce a bolii - Testul Babeș-PapanicolauTestul HPV sau Colposcopia.

Aceste controale, cunoscute și sub denumirea de controale de prevențieau rolul de a depista leziunile premaligne în stadiile lor incipiente, precoce, atunci când se poate alege o variantă de intervenție minim-invazivă și foarte eficientă, atunci când șansele de vindecare ale bolnavului sunt maxime.

cancere genitale

Din păcate, majoritatea femeilor din țara noastră ignoră importanța controalelor preventive și aleg să nu meargă la medic înainte să apară o durere, un simptom, atunci când este deja prea târziu. Te regăsești în vreuna din situațiile de mai jos? Dacă da, atunci trebuie să mergi de urgență la un control ginecologic cancere genitale a ști cât mai repede dacă este vorba de un simptom trecător sau dacă înfrunți afecțiuni mai grave, care se pot dovedi a fi chisturi ovariene sau cancerul de col uterin.

Ce este cancerul de col uterin? Cancerul de col uterin presupune apariția la nivelul cervixului prima parte a uterului care se deschide în vagin, denumit și col uterin a unor celule atipice care se multiplică necontrolat.

Spre deosebire de alte tipuri de cancer care sunt mult mai agresive, cancerul cervical este curabil în majoritatea cazurilor, dacă este descoperit într-un stadiu incipient.

cancere genitale condiloame pe simptomele uretrei

Pe lângă aceasta, cancerul cervical poate fi cauzat și de alți factori ce țin de gazdă. Ce investigații se fac pentru diagnosticarea cancere genitale de col uterin? Testul Babeș-Papanicolau este principala metodă de depistare a leziunilor precanceroase și a cancerului de col uterin.

De asemenea, pot să apară simptome urinare, ca urinări frecvente, sau disconfort la nivelul rectului. Dacă prezinţi unul sau mai multe semne, nu înseamnă neapărat că se dezvoltă o tumoră canceroasă, pot fi simptomele unei afecţiuni benigne, dar este recomandat un consult medical şi o serie de investigaţii pentru depistarea cauzei.

Cancere genitale anual la medicul ginecolog și fă acest test! Există un algoritm standard de control care include următoarele investigații:.

detoxifiere 3 zile fructe suport de panglică lată

Asevedeași