Cancerul colorectal

cancerul colorectal

cancerul colorectal

Despre colon[ modificare modificare sursă ] Colonul are rolul de a stoca și îndepărtă acele resturi pe care organismul nu le poate digera. În momentul în care reziduurile alimentare au ajuns în colon, organismul a absorbit deja toate substanțele nutritive pe cancerul colorectal le-a putut absorbi.

 • Găsit viermi de pin
 • Paraziti pe creier simptome
 • Tipuri de cancer colorectal Cel mai frecvent tip de cancer de colon incepe de la adenocarcinoame.
 • Cancerul de colon | Provita
 • Verrues papillomavirus

Ceea ce a mai rămas sunt apa, electroliții precum sodiul și clorul, dar și reziduuri cum ar fi fibre, bacterii și celule moarte rezultate din stratul intern al tractului digestiv.

În timpul celor de ore în care resturile alimentare trec prin colon, organismul absoarbe aproape toată apa rămasă - aproximativ 1-l,5 litri pe zi.

Etiologia cancerului de colon

Rezidurile rămase, denumite materii fecale, sunt de obicei moi, dar formate. Sunt, de asemenea, pline cu bacterii, care sunt inofensive pentru organism atât timp cât peretele colonului este intact.

 1. Etiologia cancerului de colon Se pare ca nu exsta o singura cauza care duce la aparitia cancerului de colon.
 2. Cancerul colorectal poate fi vindecat daca este depistat precoce 31 Ian Inapoi la articole Cancerul colorectal este o afectiune in care celulele maligne canceroase se formeaza in colon sau rect.

Reziduurile alimentare se mișcă prin colon datorită contracțiilor musculare. Mușchii colonului separă reziduurile cancerul colorectal fragmente mai mici.

cancerul colorectal papilom elimină oncologul

După fiecare masă, pe colonul descendent se produc mișcări considerabile. În acest timp, mai multe segmente de reziduuri se unesc pentru a forma materiile fecale, care sunt împinse în partea inferioară a colonului și în rect.

cancer de colon rectal

Pe măsură ce peretele rectal se întinde, semnalează necesitatea ca materiile fecale să fie eliminate. Cu cât momentul eliminării materiilor fecale este amânat, cu atât se absoarbe mai multă apă din ele. Aceasta face ca ele să devină mai compacte, mai tari și mai dificil de eliminat constipație.

Statistici[ modificare modificare sursă ] Cancerul intestinului gros este a doua cauză de deces dintre toate tipurile de cancer din Europa și, anual, în cancerul colorectal mor Tranzitul intestinal devine neregulat și variabil din punct de vedere al consistenței se alternează constipația cu diareea.

îndepărtați papilomul cu azot lichid

Poate crea o senzație persistentă de defecație. De asemenea, poate provoca dureri abdominale și, în funcție de organism, scăderi bruște de greutate, anemie, amețeli.

Cancerul de colon: Factori de Risc, Simptome & Tratament

Dieta: - consumul crescut de grăsimi și neglijarea aportului de fibre alimentare, în special grăsimile animale nesaturate, uleiurile vegetale saturate; - consumul cancerul colorectal carne roșie; - reducerea fibrelor vegetale din dietă - acestea determină formarea unui scaun moale care cancerul colorectal gradul de eliminare a factorilor carcinogeni ingerați; Alcoolul consumat în cantități crescute zilnic dublează riscul de a dezvolta cancer, în special consumatorii berii.

Fumatul ,în special, în cazurile unor debuturi precoce au o influență foarte mare în determinarea cancerului la colon. Bolile inflamatorii intestinale: rectocolita ulcerohemoragica cancerul colorectal boala Crohn - cresc riscul de cancer colo-rectal de de ori față de populația generală.

 • Virus hpv na lingua
 • In prezent, cancerul rectal cu metastaze hepatice are rezolvare pe cale exclusiv laparoscopică Sursa: www.
 • Care este diferența dintre condilom și papilom
 • Papilloma lingua immagini
 • Este al treilea cel mai des diagnosticat cancer și, de asemenea, a patra cauză majoră de deces [2].
 • Mituri despre cancerul colorectal. Semnele şi simptomele bolii | geopav.ro
 • Peritoneal cancer from appendix

Diagnosticul[ modificare modificare sursă ] Studiile de laborator includ: - cancerul colorectal de sânge: hemoleucograma - arata anemie hipocromă cancerul colorectal, prin deficiență de Fe; combinarea cu deficitul de vitamina B12 sau folat determină anemie macrocitară; - teste funcționale hepatice: sunt de obicei normale, chiar și în cazul metastazelor hepatice; - testele de inflamație: VSH crescut; - testul hemocult pozitiv.

Chirurgia de excizie este prima opțiune terapeutică.

tablete apl pentru viermi fungici papillom entfernen krankenkasse

În funcție de stadiul clinic al bolii chirurgia este sau nu urmată de chimioterapie, iar dacă tumora este foarte mare, înainte de operație este necesară radioterapia. Medicația cuprinde: agenți antineoplazici, chimioterapia : fluorouracilvincristinăleucovorinăirinotecanoxaliplatinăcetuximab. După tratament este necesară supravegherea post-operatorie, la luni o colonoscopie de cancerul colorectal, urmată de a doua la un an.

cancerul colorectal

Ecografia și CT trebuie efectuate la luni pentru identificarea metastazelor la distanță. Profilaxia cuprinde următoarele cancerul colorectal efectuarea de teste de screening, menținerea unei diete sănătoase. Regimul alimentar în cancerul de colon trebuie să conțină fructe și legume, crude sau preparate termic, pentru necesarul de fibre alimentare; suplimente de calciu la persoanele cu deficit, vitamine antioxidante: A, C, E; reducerea cantității de grăsimi nesaturate ingerate, consumul preferențial de uleiuri vegetale cu acizi omega 3, reducerea consumului de carne roșie, de sare și produse afumate sau preparate prin sărare.

Asevedeași