Condilom acicular

Infectia cu citomegalovirus este determinata de un virus cu genom Condilom acicular din familia herpesviridae, care produce o sialadenita caracterizata printr-o inflamaţie acută exsudativă, in care interstitiul este plin cu un infiltrat inflamator limfo - plasmocitar si macrofagic. Toxoplasmoza este o afecţiune produsă de un protozoar Toxoplasma Gondii ce produce o limfadenită cronică caracterizată prin: insule de celule epitelioide leziunea Piringer hiperplazie foliculară limfoida şi limfocitoză B monocitoidă condilom acicular.

virus papiloma tratamiento

Aspergiloza este o afecţiune condilom acicular de o specie de fungi aflaţi în mediul înconjurător, din care Aspergillus Fumigatus şi Aspergillus Niger sunt cei mai frecvenţi.

Fungul în forma vegetativă se prezintă sub formă de hife septate cu ramuri la şi cu capete de fructificare. Sporii ~ 3 μm în diametru sunt inhalaţi din aer o dată cu praful şi ajung în alveolele pulmonare, generând o inflamaţie subacută cu PMN şi macrofage.

traitement hpv homme porteur sain apar adesea pinworms

Sporii germinează şi condilom acicular hife care invadează ţesutul pulmonar şi vasele sangvine producând ocluzie şi necroză hemoragică. Din plămân, pe cale sangvină fungul poate disemina în piele, producând foliculită hemoragică sau în creier producând infarct cerebral cu hemiplegie.

papiloma virus por genotipo pcr

In plămân infecţia cu Aspergillus poate produce pneumonie, aspergilom pulmonar sau alveolită alergică extrinsecă condilom acicular alergică asociată cu IgE seric crescut, eozinofilie şi infiltrate pulmonare fugace Loeffler - vizibile radiologic.

Histoplasmoza este o infecţie sistemică cu fungi din genul Histoplasma capsulatum sau Histoplasma Duboisii, endemică în America de Nord şi Africa. Fungul este inhalat ca spori, ajunge în alveole, se replică în macrofage, ducând la formarea de granuloame cu calcificări.

condilom acicular

Boala se poate manifesta în câteva variante : asimptomatică infecţie pulmonară acută sub formă de gripă infecţie pulmonară cronică cu tuse, febră, scădere în greutate, cavitate pulmonară vizibilă radiologic infecţie diseminată cu afectarea măduvei osoase, ficatului şi a splinei Afecţiunea răspunde excelent la tratament cu amfotericină. Trichineloza este produsă de un parazit animal Trichinella Spiralis şi se caracterizează histologic prin prezenţa în muşchii striaţi a unui granulom cu eozinofile, celule gigante la periferie, iar în centru larva torsionată.

Echinococoza este condilom acicular de Taenia Echinoccocus, ce formează chistul hidatic, condilom acicular localizare mai frecventă în plămân sau ficat.

condilom acicular

Histopatologic, se observă prezenţa unui ţesut de granulaţie, peretele chistului membrana condilom acicular şi vezicule fiice cu larve.

Asevedeași