Descrierea teniei, Viermi de infecție cu helminți

Tipuri și descrierea helminților

Speranta la ELIM din Timisoara - Fa-ti o corabie - 09 iunie 2009

Modifică descrierea teniei Tenia în clasificarea științifică a animalelor este un gen care cuprinde mai multe specii de viermi lati paraziți. Tenia este alcătuită din scolexgât și segmente cu ouă.

demachiant pentru detoxifiere colon colonic

În fiecare segment există aprox. Tenia are o lungime neobișnuit de mare, între metri. Formele adulte ale teniilor parazitează descrierea teniei digestiv al carnivorelor din diverse specii, inclusiv omul, producând parazitozele grupate generic sub numele de teniaze.

pot dispărea în sine condiloamele paraziți de frecvență comună

Formele larvare parazitează gazde intermediare ierbivore, domestice sau silvestre, la nivelul țesutului celular subcutanat, mușchilor, diverselor organe sau sistemului nervos central, producând parazitoze al căror nume și localizare diferă în funcție de tipul de formă descrierea teniei cisticercoze, cenuroze, chisturi hidatice etc.

Ocazional, formele larvare pot infesta și omul, dacă acesta consumă carne insuficient preparată termic, producând boli a căror severitate depinde de localizarea acestora. Caracteristici morfologice[ modificare modificare sursă ] Teniile adulte au corpul turtit, ca o panglică, de culoare albă sau alb-gălbuie, cu o lungime variabilă, de la 50 cm la peste 10 metri, în funcție de specie.

detoxifiere slabire rapida cum se îndepărtează papilomele din vagin

Acesta este format din numeroase segmente, numite proglote. La capătul anterior, mai subțire, se găsește un cap rotund cu rol de fixare, numit scolex, prevăzut cu 4 ventuze și 2 coroane de cârlige.

vermisori la copii de 2 ani human papillomavirus ppt

Cu ajutorul scolexului, tenia se fixează pe pereții intestinului gazdei. Formațiunea anatomică de legătură între scolex și corpul teniei se numește gât. Proglotele terminale conțin un număr foarte mare de ouă peste Ciclu vital[ modificare modificare sursă ] Viermele adult se dezvoltă în intestinul carnivorelor, ca urmare a ingestiei de carne sau organe infestate cu formațiuni larvare.

recenzii privind tratamentul nematodelor

La teniile mature, proglotele terminale, care conțin un număr foarte mare de ouă, se desprind și sunt eliminate în descrierea teniei odată cu fecalele gazdei. Ingerate apoi de ierbivore gazdele intermediaredescrierea teniei ajung în intestinul acestora, unde eliberează oncosfere, care trec în sânge și sunt transportate la organele pe care le vor descrierea teniei, evoluând în formațiuni monolarvare cisticerci sau multilarvare cenuri, chisturi hidatice în funcție de specia de tenie căruia îi aparțin.

Carnea sau organele infestate, consumate de carnivore, eliberează larvele în intestinul acestora, și ciclul se reia.

papilloma on foot treatment condiloamele sunt polipi

Boala produsă de tenie este teniaza,ea provoacă slăbirea organismului gazdei și tulburări nervoase.

Asevedeași