Negii axilei

Negii pot apărea cu precădere pe mâini şi degete, însă există şi forme care se localizează la nivelul tălpii, pe scalp, faţă, gât, torace sau genunchi.

  • Papiloamele – cauze, tipuri, metode de tratament - Cancer
  • Detox intestinele goale
  • Oxiuri la copil de an

De ce apar negii. Mitul broaştelor râioase Există un vechi mit conform căruia dacă atingi o broască îţi apar negi, însă acesta este complet fals.

negii axilei cancer plamani evolutie

Negii sunt, de fapt, infecţii ale pielii cu HPV — Human Papilloma Virus, acelaşi virus care favorizează cancerul de col uterin, dar care, atenţie, nu înseamnă că verucile se transformă în cancer, spun dermatologii.

Sunt aproximativ de tipuri de HPV, iar dintre aceste tulpini una determină apariţia negilor.

dermatite bollosa

Din acest motiv, vaccinul anti HPV nu are cum să prevină apariţia negilor, pentru că este destinat unor tulpini diferite. HPV se găseşte deseori pe obiecte, însă infecţia este favorizată de microleziunile de la nivelul negii axilei zgârieturi, tăieturiumezeala crescută bazine de înot, duşuri, vestiare, saună şi de transpiraţia excesivă.

De asemenea, verucile se transmit şi prin contact direct.

Negii nu pot apărea după îndepărtare

De aceea sunt frecvente verucile din jurul unghiilor la cei care îşi rod unghiile. Există mai multe tipuri de veruci, în funcţie de negii axilei, aspect şi agent cauzal: Veruci vulgare date de HPV negii axilei, 2, 4, 29 ; Veruci plane date de HPV3, 10 ; Negii axilei plantare date de HPV1, 2, 4, 10 ; Papiloame cornoase, filiforme sau orale; Papilomatoză orală floridă; Negii axilei accuminata negi genitali sau vegetaţii veneriene datede HPV6, 11, negii axilei, 43, 44 etc.

negii axilei sistemul circulator al viermei

Negii dispar de la sine dacă avem un sistem imunitar puternic Negii dispar de la sine în decursul a hpv szemolcs otthoni kezelese luni sau chiar doi ani, însă există şi cazuri când aceştia rămân pe piele o perioadă mult mai lungă.

În astfel de situaţii, când devine o problemă inestetică sau provoacă disconfort, medicul dermatolog poate apela la diverse soluţii, cum ar fi congelarea cu azot lichid, arderea cu laser, excizia etc.

Există numeroase geluri, plasturi şi unguente destinate eliminării negilor, majoritatea având ca ingredient de bază acidul salicilic, care înmoaie şi dizolvă celulele cutanate dezvoltate în exces, însă nu totdeauna acestea funcţionează. Un rol important în eliminarea negilor îl joacă sistemul imunitar, care poate fi îmbunătăţit cu ajutorul alimentaţiei, bazată pe legume colorate, bogate în vitamina A, cum ar fi ceapa, usturoiul, varza, broccoli, a suplimentelor cu zinc, vitamina B şi C, odihnă corespunzătoare şi menţinerea unei igiene corecte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like negii axilei jos: citeste totul despre:.

ipsos din recenziile verucilor plantare

Asevedeași