Paraziți hematofagi, Directia de Sanatate Publica Mures - Atenţie la căpuşe

paraziți hematofagi

Glicerol formal, propilenglicol, izopropilmiristat, povidonă K Mecanismul de acţiune antiparazitar constă atât în stimularea eliberării presinaptice a acidului gamaaminobutiric GABAcât şi în creşterea afinităţii receptorilor GABA, întrerupând paraziți hematofagi influxului nervos.

schistosomiasis bali helmintox acheter

GABA este un neurotransmiţător inhibitor şi joacă un rol deosebit în desfăşurarea proceselor cerebrale la mamifere precum şi în funcţionarea neuronilor periferici la nematode şi a sinapselor neuromusculare la paraziți hematofagi, producând o paralizie flască a paraziţilor.

Faţă de cestode şi nematode unde GABA nu are nici un rol, ivermectina nu este activă.

Ivermectina este activă şi faţă de larvele unor miaze Hypoderma, Gastrphylus, Oestrus ca şi faţă de insectele care se hrănesc cu sânge şi detritusuri celulare păduchi, căpuşe, etc. Pentru recuperarea rapidă a păsărilor tratate, acestea se vor vitaminiza înainte şi după aplicarea Columbo-Spot —ului.

paraziți hematofagi

Pentru reuşita acestor acţiuni se vor aplica măsuri de sanitizare periodică prin dezinsectizare şi curăţenie mecanică a adaposturilor, volierelor şi a cuştilor unde sunt cazaţi porumbeii şi păsările de colivie; Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

Nu se foloseşte în sezonul de împerechere.

Meniu de navigare

Dupa administrare se interzice îmbăierea păsărilor pentru un timp minim de 6 ore. Pentru evitarea intoxicaţiilor nu se vor depăşi dozele indicate.

human papillomavirus in news tratamentul paraziților în recenzii de pastile

Administrat în doza recomandată produsul nu are reacţii adverse. Poate fi utilizat în perioada de ouat.

paraziți hematofagi medicament pentru prevenirea și tratarea viermilor

Poate apare o intoleranţă manifestată prin simtome parasimpaticotonice letargie, ataxie, tremurături musculare şi midriază. A se proteja de lumină directă şi îngheţ. A se păstra în loc uscat.

squamous cell papilloma hpv

Asevedeași